Съвършено тяло с пилатес

Пилатес е комбинация от упражнения от различни стилове – йога, балет, каланетика, които се изпълняват под звуците на бавна и отпускаща музика. Този вид тренировка има положително въздействие както върху тялото, така и върху духа. На физическо ниво развива гъвкавостта на тялото, оформя го, стимулира всеки мускул. На духовно ниво е чудесен метод за релаксация, намаляване на стреса и повишаване на настроението.

Пилатес може да се изпълнява както чисто, без никакви помощни уреди, така и с гирички, топки, ластици и др. Всяко упражнение включва в себе си участието на възможно най- много мускули.pilates

Дишането е ключово при пилатеса. Всяко упражнение се изпълнява с указания от инструктора кога да вдишвате и кога да издишвате. Дишането трябва да се изпълнява точно, тъй като в противен случай, упражнението губи ефективността си.

Пилатеса набляга най- вече на упражнения, свързани със седалището, корема, кръста и хълбоците. Тези части на тялото се разглеждат като мотор за изпълнението на останалите елементи. Те са и ключови за състоянието на фигурата и стойката.

Всяко упражнение прелива в следващото. По този начин се тренират не само мускулите, но и грацията на тялото.

Йогапилатес е разновидност на пилатеса в комбинация с йогата. Тази система помага на ума да опознае всеки мускул в тялото и да го контролира.

Пилатеса е сред най- модерните стилове за поддържане на фигура в Холивуд. Сред неговите последователи са Мадона, Лиз Хърли и Катрин – Зита Джоунс.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване