Защо е по- трудно да отслабнем, отколкото да напълнеем

navitsi-napalnyavane

Тенденцията към напълняване изглежда като нещо естествено и навярно е така. Различни изследвания по въпроса представят тази тенденция като резултат от еволюцията. Въпреки че преди векове е била ефективна за оцеляването, в съвремието ни е по- скоро опасна. Напълняването се свързва все повече с живота в съвременното общество: работа, хранене и пр.

Еволюцията ни кара да ядем повече, отколкото ни е необходимо, така че трупаме мазнините за времената, когато няма да има храна.

otslabvane-problemi

През последните 100 000 години индивидите, които са имали повече мазнини, са имали повече шансове да оцелеят. Така хората развиват тенденцията към напълняване. Но през последните десетилетия излишните мазнини вече стават опасни за здравето. За 30- 40 години обаче, няма как да се справим с тенденция, формирана за 100 000 години.

Проблемът със затлъстяването не се среща само при хората. При животните е същото: колкото повече им се дава да ядат, толкова повече трупат мазнини.

От друга страна, тялото се съпротивлява към отслабването. Имаме повече апетит, когато отслабваме и изгаряме по- малко калории.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване