Прекаляването с газирано ни кара да напълняваме

gazirano-otslabvane

Ако пиете между 1 и 2 литра дневно газирано може да предизвикате дисбаланс в енергийния контрол на организма и да напълнеете.

Фруктозата е захарта на плодовете и умерената консумация е препоръчителна. Но е често използват подсладител в разхладителните напитки, а консумацията им увеличава вероятността от напълняване.

Проблемът не е само в калориите, които съдържат, въпреки че не е маловажен аспект. По- притеснителният въпрос е, че прекомерната консумация на фруктоза може да наруши системата, която регулира енергийния баланс в нашето тяло.

gazirano-zahar

Организмът разполага със система, която преценява какви са енергийните ни нужди. Ако приемаме повече фруктоза, трябва да ограничим други храни.

Но голямото количество фруктоза под формата на течност, предизвиква дисфункция в активността на лептина, много важен хормон, който регулира енергийния баланс. Резултатът е напълняване.

Този ефект не се изявява, когато фруктозата е в твърда форма, нито в случая с други подобни вещества, като захарозата. В тази случаи, ефектът на напълняването се ограничава до количеството на приетите калории.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване