Отслабване и сладко – възможна комбинация

Възможно е да отслабнете, без да изключвате напълно сладкото от менюто си. Може да ядете сладко, без това да засяга теглото ви. Само трябва да знаете как да го правите.

sladko-otslabvane

1. Не си го забранявайте. Ако си го забраните и го спрете, това ще ви направи нервни и ще има отрицателен ефект. Спирайте го малко по малко. Ако неудържимо ви се яде сладко, винаги може да изядете някой сладък плод. Захарта обаче често остава скрита от нас.
2. Разбийте митовете. Свикнали сме, че от сладкото се пълнее, а от соленото не. Но и солените храни могат да доведат до същия резултат, например, колбаси, пържени картофи, наденички и пр.
3. Яжте сладко на закуска. Ако не можете без сладко, яжте го още на сутрешната закуска. Например, кисело мляко с мед или малко шоколад.
4. Пийте чисти напитки. Пийте чая и кафето без захар. Изчакайте между 8 и 15 дни и след този период, вече ще сте свикнали с истинския вкус на напитките.

zahar-spirane
5. Използвайте стевия. Това е естествен подсладител, от който обаче не се напълнява.
6. Хидратирайте се. Много често бъркаме глада за сладко с жаждата. Така че, първо пийте вода и изчакайте, преди да започнете да ядете.
7. Дръжте сладкото далеч от очите си. Доказано е, че ако нямаме наблизо бисквити, вафли и пр, няма да ни се ядат толкова.
8. Отпуснете се. Много често желанието за сладко не е свързано с глада, а с някакви емоции, като тревожност, нервност и пр. Решението е да тренирате и да се движите повече. Така ще контролирате емоциите си, а и това, което ядете.
9. Четете етикетите. На ден можем да приемаме максимум 30- 35 грама захар. Затова, трябва да внимаваме какво ядем и да четем етикетите.
10. Избягвайте light продуктите. Винаги четете съдържанието на такива продукти, защото често съдържат повече захар и мазнини от нормалните продукти.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване