Някои мазнини са полезни за отслабване

mononenasitena-maznina

Чад Патън и колегите му от Университета на Тексас (САЩ) доказаха, че някои видове мазнини могат да ускорят метаболизма и така да помогнат на отслабването.

Учените установили, че ензим, наречен SCD1, който превръща наситените мазнини в мононенаситени, които по- лесно се обработват. При експерименти с плъхове, които били генетично променени, за да произвеждат тази молекула в големи количества, учените забелязали, че ензимът ускорява метаболизма, като го кара организма да консумира повече енергия. А паралелно с това SCD1, увеличава способността на животните да издържат на физически упражнения. Нормално мишките се изморяват за 7- 10 минути, а генномодифицираните видове издържат на умора до 70 минути. Въпреки че модицифираните гризачи ядели повече, оставали по- слаби от останалите.

Полезни за отслабване мазнини

Полезни за отслабване мазнини

При изследване на мускулите на мишките с допълнителни нива на SCD1, учените открили, че в тъканите се съдържала линолеинова киселина. Изобилието от това мазно вещество, което се приема от храната, особено от месото и млечните продукти, помага на произвеждането на митохондрии – основните енергийни източници на клетките. За да изгорим излишъка от калории и да произвеждаме топлина, вместо да складираме. Тази мастна киселина може да ни помогне да отслабнем.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване