Как характерът влияе на килограмите ни

napalnqvane-emocii

Когато напълнеете повече от поносимото, най- вероятно обвинявайте ресторантите за бързо хранене или упражненията, които така и не направихте. Но има и други фактори, като например, че някои типове характери са изложени на по- висок риск от напълняване.

След мащабно изследване, американски учени стигат до извода, че хората, склонни към неврози (често изпитват негативни емоции като тревожност, тъга или самота) и хората, които трудно се концентрират (неорганизирани, малко дисциплинирани, лесно разсейващи се) имат по- висок индекс на телесната маса. Характеровите черти са свързани с теглото.

hranene-za-udovolstvie

Разбира се, това не означава, че всички, които притежават тези особености на характера, са с наднормено тегло. Но подобен тип характер води до поведение, свързано с трупането на килограми. Например, хората, склонни към неврози, се стресират по- лесно, и ядат повече от нерви. И някой, който трудно се концентрира, по- трудно планира храненията си.

Но дори да спадате към тези рискови групи характери, са необходими известни усилия, за да не се подавате на изкушението. Например, когато сте стресирани, не купувайте никаква нездравословна храна за вкъщи.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване