Как да създадем калориен дефицит

Човек е това, което яде. Като ядем по- малко калории през деня, успяваме да отслабнем. Ако успеете да сваляте 1- 2% от теглото си всяка седмица, означава, че изгаряте на ден между 500 и 1000 калории. За да постигнете калориен дефицит, трябва да сте доста изобретателни. Разбира се, този дефицит трябва да доста лек, за да не излагате на риск здравето си.

yadene

1. Записвайте най- подробно всичко, което ядете. Дори и напитките. Взимайте предвид порцията. Например, на закуска яжте по 2 филии пълнозърнест оризов хляб, парче шунка, 250 грама боровинки, кафе.

2. Изчислявайте колко калории приемате всеки ден. Например, 2 филии пълнозърнест оризов хляб съдържа 182 калории, и т.н.

3. Създайте калориен дефицит в дневното си меню. Например, намалете филиите хляб от 2 на 1. Така спестявате около 90 калории.

vaglehidrati-kalorii

4. Замествайте храната с повече калории с такава, която съдържа по- малко. Например, шунката да е от пуешко, а не от свинско.

5. Изгаряйте повече калории дневно, като сте по- активни физически.

6. Внимавайте да не предизвикате дефицит на хранителни вещества, като се концентрирате само в калориите си. Храните с повече калории също могат да са полезни, тъй като съдържат изобилие от полезни вещества. Например, оризовия пълнозърнест хляб съдържа 90 калории, а филия бял хляб – 50. Бихте могли да спестите няколко калории, но ще е за сметка на много полезни и важни вещества.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване