Примери за диетично меню с 1200 калории

dieta-1200-kalorii

Не е трудно да се изработи диетичен план от 1200 калории на ден, но трябва да променим навиците си. Трябва да се съсредоточите върху нискокалоричните храни, които съдържат и достатъчно хранителни вещества.

Факти

Диетата с 1200 калории на ден е здравословен вариант за повечето хора в зряла възраст, но не е подходящата за хората, които изразходват ежедневно много калории, като спортисти и пр. Диетата с 1200 калории е достатъчно ударна за отслабване. Този прием на калории е здравословен, стига да ни осигурява достатъчно витамини и минерали.

Отслабване

Чрез приема на 1200 калории дневно отслабването е лесно. Най- сигурният начин за отслабване е като сваляме между 450 и 900 грама седмично. Това означава да създадем дефицит между 500 и 1000 калории чрез диета и тренировки.

ЗАКУСКА

Трябва да приемаме храни, богати на въглехидрати и протеини. Закуската трябва да ни осигурява 400- 500 калории дневно. Може да включите една печена филия с парче шунка, зърнена закуска с обезмаслено мляко, малка чаша портокалов сок и чаша кафе.

dieta-meniu

ОБЯД

Може да е пилешка салата или здравословен сандвич. Например, сандвичът може да се приготви от пълнозърнест хляб и парче печено телешко, листо от маруля, домат, парче обезмаслено сирене и диетична майонеза. Може да включите и един плод, например ябълка. Плодът ще ни осигури витамини и въглехидрати. Също, пийте много вода след като се наобядвате.

ВЕЧЕРЯ

Може да включите междинна закуска с малко калории, например няколко моркова, плод. За вечеря, ястие, богато на протеини, като риба, и зеленчуци. Може да е 60 грама риба, печен картоф, бакла и моркови, хлебче. 250 грама кисело мляко с малко плодове.

Седмични калории

Вашият диетичен план включва 8400 калории дневно. Това означава, че ще отслабвате с 450 – 900 грама седмично. За седмицата трябва да създадете калориен дефицит между 3500 и 7000 калории. Ако не можете да постигнете чрез хранене дефицита, направете го със спорт. Например, 30 минути всеки ден умерена аеробика.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване