Не отслабвате?

ne-otslabva-dieta

За известно време изглежда, че диетата ви върви много добре и отслабвате по- бързо от очакваното. Но нещо се случва. Обзема ви желание да ядете нещо и без да се усетите, вече нагъвате каквото ви падне. Отдавайки се на емоциите, поемате стотици калории в повече.

Ако този сценарий ви е познат, сигурно ви интересуват стратегии как да намалите преяждането, за да не проваляте диетата си.

ne-otslabvam

Добрите варианти включват пресни плодове и зеленчуци, вместо пържено. Месо вместо мазнини. Пълнозърнести храни и боб вместо суха храна. Трябва да контролирате глада, за да не се отпускате и да прекалявате с храната. Планирайте как да намалите апетита, докато правите диетата, за да не приемате неподходяща храна.

Подготвяйте предварително менюто си за седмица напред, като включите три основни ястия и 1- 2 закуска. Носете винаги в чантата си нещо здравословно, като ябълка, диетичен сандвич и пр. Едва ли ще се придържате съвсем точно към плана, важното е да губите контрол върху ситуацията. Ако сте приели философията „всичко или нищо“, дори най- малкото отклонение ще ви кара да се чувствате зле.

Бъдете гъвкави, за да избягвате преяждането, осигурявайте си достатъчно време за социален живот. Винаги търсете варианти, които да са подходящи за вашия режим.

Може да включите в диетата си и любимите си храни, но трябва да са в доста малки количества.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване