Най- важните съвети за Храненето, така че да Отслабнем!

navitsi-napalnyavane

Затлъстяването и наднорменото тегло са проблеми, свързани предимно с начина ни на живот. Излишните килограми, от своя страна, отключват различни болести като високо кръвно или диабет.

Правенето на упражнения и промяната в хранителните навици могат да ни предпазят от затлъстяване и помагат да живеем по- здравословно. Храненето е най- важният ви съюзник в отслабването. Затова, ви предлагаме няколко много полезни съвета как да го правите правилно:

Дъвченето: може да ви се стори глупаво, но е изключително важно за доброто храносмилане и за отслабването. Трябва обаче да го правим бавно. Така се наслаждаваме на храната повече време. Също така, ни помага да контролираме позивите си да се натъпчем или ни предпазва от внезапно преяждане.

Но най- важното му значение е свързано с усещането за ситост. На мозъка са необходими 20 минути, за да получи съобщение от стомаха, че вече е сит.

otslabvane-hranene

Броят дневни хранения: Може би не ви звучи логично, но повечето хранения помагат на метаболизма ви винаги да е в действие. Разбира се, порциите трябва да са малки, тъй като ще ядете по- често. Специалистите препоръчват 4-5 хранения дневно, на малки порции.

Не яжте въглехидрати вечер: хляб, паста, сладкиши и пр. Вечер метаболизмът ни е в покой и се нуждае от съвсем малко енергия. Вечерята ви трябва да е много лека. Въглехидратите по това време се натрупват и се превръщат в мазнини.

Внимавайте с приготвянето на храната: Гответе основно на пара, варено, фурна или скара. Избягвайте полуготовата храна, защото е много калорична. Гответе с пресни и сезонни продукти.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване