Как да не проваляме опита си да отслабнем

dieta-izkushenie

Когато решим да отслабваме, освен че трябва да бдим над диетата си, трябва да обръщаме внимание и на навиците или храните, които могат да попречат на намеренията ни да се справим с наднорменото тегло. Навици като недоспиване или неспазване на часовете за хранене, саботират опита ни да отслабнем.

Защо не отслабвам? Отговорът не винаги е свързан с диетата ви, а може да се дължи на някои от вредните навици, за които споменахме. Те дебалансират метаболизма ни, както и диетата ни. Ако искаме да отслабнем, трябва да открием кои са навиците или храните, които провалят усилията ни.

Лайт продуктите нямат калории? Да, имат, макар и в по- малко количество. Затова трябва да внимаваме с консумацията им. Можем да ги използваме като заместител на десерта.

torta

Внимавайте и със скритата захар. Тя ни доставя само празни калории, които се превръщат в мазнини. Лактозата, глюкозата или фруктозата се съдържат обикновено в газираното и сладоледа.

Почивката е много важна. Трябва да спим на вечер между 7 и 8 часа. Липсата на сън снижава способността на организма да изгаря калориите. Освен това, причинява промени в метаболизма, обърква хормоните, които регулират апетита.

Избягвайте стреса. Нервите и стресът могат да доведат до неконтролируемо хранене. Храната е алтернативата, към която често посягаме, когато сме под стрес.

Хранене без бързане и притеснения. Не се разсейвате, докато се храните с гледане на телевизия или човъркане в компютъра.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване