Защо ни трябва хранителна таблица

Храните ни доставят всички основни вещества, от които тялото ни се нуждае, за да функционира. За да знаем с точност количеството витамини, въглехидрати, минерали, фибри, протеини и калории във всяка храна, трябва да разполагаме с таблица с хранителните стойности.

tablitsa-dieta

Тя е много необходима при диетите за отслабване или при специалните диети, свързани със заболявания.

Всяка храна има уникален състав и е необходимо да познаваме елементи и количеството им. Така можем да изградим добри хранителни навици и да покрием всички хранителни изисквания на тялото ни.

Витамините, минералите, антиоксидантите, различните типове мазнини и други елементи са решаващи приhranene здравословното хранене, а таблицата ни дава точна информация за тях.

Друга важна функция на таблицата с хранителните стойности е да ни информира за енергийното съдържание на храната, т.е., количеството калории, които ни доставя. Това е много важно особено за диетите на спортистите. Калориите са начин да измерим енергията, която ни доставя дадена храна. Също помага, ако сме на диета за отслабване, защото ако консумираме повече калории от необходимото, тялото започва да трупа мазнини.

Почти всички видове хранителни продукти са включени в тези таблици, но отбелязаните цифри са ориентировъчни. Не винаги са точни, защото храните, особено от растителен произход, се различават в зависимост от почвата, в която се култивират, времето за узряване, употребата на пестициди или други фактори.

Как да избираме здравословна храна. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване