Кои мазнини са най- подходящи за отслабване

Когато сме на диета за отслабване трябва да контролирате качеството и количеството на хранителните вещества, особено когато говорим за мазнините. Те трябва да присъстват в храненето ни, дори целта ни да е да свалим килограми. Въпросът обаче е кои точно да са тези мазнини и в какво количество.

maznini-vidove

Храните съдържат различни видове мазнини. Всички те доставят еднакъв брой калории – 9 калории в 1 грам. Не всички обаче са с еднакво качество.

Затова, за да е здравословна диетата ни и да ни помогне да отслабнем, не само трябва да изчисляваме количеството мазнини, но и качеството им. Нека видим кои мазнини са най- подходящи за отслабването ни.

МАЗНИНИ В ДИЕТАТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ

– Въпреки че диетата е балансирана, наситените мазнини трябва да присъстват, но в малко количество. Те сеmaznini-omega-3 съдържат основно в храните от животински произход. Белтък можете да ядете всеки ден, а цяло яйце – не повече от 3 пъти седмично.

– Мазнините в диетата ви трябва да са преобладаващо ненаситени, тъй като те са много полезни. Сред тях са – омега- 3, омега- 6, омега- 9. Мастните киселини, също доставят калории, но те са полезни за сърцето и тялото ни като цяло. Те се съдържат основно в растителните продукти- зеленчуци, плодове, пълнозърнести храни, семена и производни.

Като имаме предвид тази информация, когато избираме диета за отслабване, трябва да включим всички групи храни, но от мазнините да наблегнем на ненаситените. Тези, които увеличават теглото, трябва да са намалени.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване