5 съвета за отслабване, без да гладувате

otslabvane-s-dieti

Писнало ви е от строгите диети за отслабване? Не се стресирайте повече! Предлагаме ви 5 съвета, които значително ще облекчат мъките ви:

1. Хранете се бавно. Отделяйте достатъчно време, за да се нахраните. Дъвчете бавно и продължително хапките си. По- бавното хранене е пряко свързано с натрупването на калории, тъй като когато го правим, мозъкът се нуждае от 20 минути, за да регистрира, че вече е сит. Освен това, бавното хранене ни помага да се наслаждаваме повече на храната.

2.  Пийте вода. Освен че ни поддържа хидратирани, пиенето на вода ни предпазва от глада и не е необходимо да ядем между храненията, а и да бъркаме жаждата с глад.

dieta-saveti-2

3. Правете интелигенти и здравословни малки закуски. За да поддържаме здравословно тегло, трябва да се храним по 5 минути на ден. Храненията включват: сутрешна закуска, обяд и вечеря, като основни. А второстепенните са две малки междинни закуски. На тях може да ядете плодове, кисело мляко и др. подобни.

4. Четкайте си зъбите. Това е чудесен начин да избегнете желанието за хранене по никое време. Вкусът от пастата за зъби създава впечатление на мозъка, че вече сте яли. Може да го правите и с дъвка без захар.

5. Бъдете активни. Ако имате достатъчно свободно време, вероятно ви се яде повече. Стресът обаче също ни пречи да се храним здравословно. И в двата случая, физическата активност е много важна. Не пропускайте случай за разходка или ходене пеша. Свикнете да тренирате.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване