Защо са полезни лицевите опори

Трудно се намира време за ходене на фитнес. Но това не е оправдание, за да не се тренира. Нека разгледаме защо са полезни лицевите опори, които спокойно можете да правите у дома:

licevi-opori

Подобряват състоянието на тялото. Сред полезните свойства на лицевите опори е работата с ръцете, големия гръден мускул, делтовиден мускул и трицепсите. Това е едно от най- добрите упражнения за ръце. Лицевите опори помагат да развиете силни мускули, не че ще станат големи, но ще са в отлично състояние. Чрез подходящо хранене могат да станат по- слаби и изразени.

Ще развиете гръбнака. Ако се опитате да правите лицеви опори и не можете да си изправите гръбнака, означава, че е слаб. Ако гръбнакът ви се огъва, трябва да внимавате, защото може да се контузите.

Започнете да правите лицеви опори като се съсредоточите върху качеството, а не върху количеството – трябва даlicevi-opori-polzi държите гръбнака изправен. Така упражнението ще е още по- полезно за ръцете, гърба и корема.

Увеличаване на костната маса. Ако не правите нищо, за да увеличите костната маса, тя по естествен начин намалява с възрастта, особено когато минете 30- те. Това може да доведе до остеопороза и слаби кости, които лесно могат да се наранят.

Увеличаване на метаболизма. Заради работата с цялото тяло, дори участват леко и краката, и заради това, че е упражнение за издръжливост, сърцето изпомпва повече кръв. По този начин дишането ни се усилва и мозъкът получава повече кислород, което го успокоява. Така се увеличава метаболизмът, а оттам и изразходването на мазнините.

Как се правят лицеви опори. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване