Тежестите ни помагат да отслабваме – ето как:

trenirovki

Въпреки че аеробните тренировки винаги са се приемали за най- подходящите за отслабване, ново изследване показва, че упражнения за мускули намаляват мазнините, като ги разтварят протеините, които се освобождават при развиването на мускулите.

В аеробни упражнения като тичане, ходене, каране на колело и пр, се използват мускулните фибри тип 1, които се съкращават бавно, но са много издръжливи. При тренировките за мускули се развиват мускулните фибри тип 2, които се съкращават бързо, макар и краткотрайно.

Изследване показва защо развиването на мускули тип 2 намалява количеството телесни мазнини и подобрява метаболизма. Така се намаляват рисковете, свързани с кръвообращение.

sport-hrana

Това намаляване на мазнините се получава, защото развиването на мускулните фибри тип 2, изисква от организма определено количество протеин Акт 1. Но този протеин, освен че помага за развиването на мускулите, разтваря части от телесните мазнини.

Разбира се, само упражнения за мускули няма да са достатъчни за битката със затлъстяването. Добре е да съчетаваме двата типа упражнения: за мускули и аеробни.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване