Митове и факти за кардио тренировките

Тичане, каране на колело, статично колело, лента за тичане. Няма какво толкова да объркате при кардио тренировките, но все пак е добре да имате предвид някои неща, да знаете кое е вярно и кое – не.

sport-hrana

1. Кардио упражненията изгарят повече калории. Не е напълно вярно. С кардио упражненията можете да спрете да сваляте, докато с тежестите мускулите постоянно се увеличават. А мускулите изискват най- голям енергиен разход. Ако тренирате с тежести, горите калории, дори когато почивате. Идеални тренировки за изгаряне на мазнини са: табата, кросфит, хиит, и др.
2. Първо кардио, после тежести. Тази грешка все по- рядко се среща. Ако излезете да тичате преди вдигането на тежести, ще изразходите целия си запас от глюкоза. Трябва ви само 5- 10 минути загрявка. Ако държите на тичането, трябва да оставите два дни между него и тежестите.
3. Изгаря поне 400 калории. Не вярвайте на машинките, които обикновено са вградени в уредите, за да броят изгорените калории. Не са важни калориите, а интензивността. Вместо да гледате калориите, гледайте интензивността, с която правите упражненията. За начинаещи, трябва да достигнете 60% от максималната сърдечна честота, а за напреднали – 75% – 80%.

trenirovki
4. Ако тренирам на гладно, изгарям повече калории. Друг мит, при това от опасните. Тренировката на празен стомах не се препоръчва нито от лекари, нито от треньори. Нивата на глюкозата ще са минимални, а мускулната умора идва после, затова нямате сили да тренирате много. Затова яжте поне един час преди да отидете да тренирате.
5. Пълно разделяне между кардио и тежести. Грешка. Най- добрият вариант за тренировка е като ги съчетаем.
6. Ако правя много кардио, мога да ям от всичко. Може да хапнете нещо след тренировка, но трябва да е здравословно и подходящо. Не залитайте по сладки изкушения, защото сте се успокоили, че сте изгори калории.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване