Ходенето е най- доброто упражнение

hodene

Правенето на упражнения е един от двата елемента за отслабване. Другият е диетата. Когато говорим за упражнения, повечето хора си представят изтощителни тренировки във фитнеса и пр. Но все повече експерти посочват ходенето като най- доброто упражнение за отслабване.

Това е най- продължителното и най- малко натоварващо упражнение, което можем да правим, за да отслабнем. За здравето ни, ходенето е дори по- добър вариант от тичането. А и цифрите го доказват.

Ходенето намалява два пъти риска от високо кръвно, висок холестерол и сърдечни заболявания. Рискът от диабет намалява еднакво и с двете упражнения, посочват учени.

hodene-otslabvane

Изследване от 2011 г., проведено сред 30 000 души между 40 и 79 години, показва, че ако ходим по един час на ден, значително подобряваме шансовете си за дълъг живот. Важното е не просто да извършваме поредица от упражнения, а да се движим, тъй като дългите часове в седнало положение са вредни за здравето.

Когато ходим сутрин, сънят ни значително се подобрява и се препоръчва за хора, които страдат от безсъние. От друга страна, подобрява настроението и помага за социалните ни контакти. Ходенето е полезно също за костите ни.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване