Домашна тренировка

Не обичате да ходите на фитнес и не искате да си давате парите, за да се изморявате. Тогава, можете да тренирате и у дома, при това също толкова ефективно. Предлагаме ви една домашна тренировка:

fitnes-u-doma

Загрявка. За да избегнете контузиите, преди да започнете упражненията, трябва да направите загрявка. Може да направите няколко неща – скачане на въже, тичане или ходене на място. Загрявката трябва да е между 5 и 10 минути.

Клякане. Краката да са на ширината на ханша. Тръгнете надолу, сякаш ще седнете на стол. Слизайте, докато бедрата ви не са паралелни на пода. Задръжте в позицията няколко минути. Изправете се бавно, докато коленете ви се изправят напълно.

Правете упражнението, колкото може по- бавно. Дръжте торса изправен. Коленете не трябва да застават преди пръстите на краката.

klqkane

Лицеви упори. Легнете по корем на земята. Подпрете ръцете на височината на раменете и върха на пръстите – или коленете, в по- лесния вариант. Изправете тялото.

Гърбът трябва да е постоянно изправен. Колкото по- бавно правите упражнението, толкова повече упражнявате мускулите.

licevi-upori

Напади. Стойте изправени, краката на ширината на раменете. Стъпете напред с десния крак и свийте коляното под ъгъл 90 градуса. Свитото коляно трябва да пада точно над прасеца. Върнете крака в начална позиция и повторете с левия крак.

napadi

Разтягане. Когато приключите с упражнението, трябва да направите разтягане. Така ще избегнете болката в мускулите и ще подобрите гъвкавостта си.

raztqgane

Ако сте в началото, не се претоварвайте. Започнете с 5- 10 повторения. Увеличавайте седмица след седмица. Може в последствие да добавите и други упражнения – коремни преси и стягане на бюст.

Домашен фитнес. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване