6 топ тренировки през лятото

otslabvane-liato

Лятото е идеалният сезон да влезем във форма и да постигнем желаната фигура. Сезонът ни предлага много възможности за спортуване на открито и различни видове тренировки.

Ето няколко вида спорт, които можете да практикувате през лятото на открито и да отслабнете:

1. Плуване. Това е аеробно упражнение, което концентрира усилията ни в някои специфични зони, като корема. Така че за няколко минути в басейна можете да изгорите до 500 калории, да намалите мазнините по ханша и талията, за да имате плосък корем.

2. Каране на колело. Също аеробно упражнение. Помага ни да отслабване, подобрява кръвообращението и сърдечната дейност, но не е препоръчително за хора с проблеми в коленете. Тренировката може да продължи между 40 и 60 минути, за които можем да изгорим до 450 калории. Започнете да карате колело по 3 пъти седмично.

3. Скачане на въже. Забавно упражнение срещу натрупаните килограми. Подсилва цялата мускулатура и особено сърцето. Може да започнете на малки сесии от по 5 минути и прогресивно да ги увеличавате. Може да изгорите до 350 калории.

ticnahe-po-plaja

4. Каране на кънки. Стяга краката и ханша. Освен това е много забавно. Ако карате кънки между 30 и 60 минути можете да изгорите повече от 300 калории. Поддържането на ритъма изисква ментални и физически усилия.

5. Клекове. Ще ви помогнат да стегнете и изваете краката и дупето, да изгладите целулита. Важно е да ги изпълнявате правилно. Дръжте гърба изправен и натискайте мускулите при всяко повторение. Започнете с по 3 серии с 10 повторения и увеличавайте.

6. Волейбол. Това е кардио упражнение. Идеално е за плажа, забавно е и можете да включите приятелите си. Стяга краката, корема и дупето. Подобрява издръжливостта и координацията. Може да изгорите около 250 калории за една игра. Загрейте преди да започнете.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване