3 ключа за успешно начало във фитнеса

fitnes

Колкото повече наближава лятото, толкова повече ни обзема решителност да приведем тялото си във форма: да стопим излишните килограми, да се стегнем. Ето 3 задължителни точки, за да започнем успешно тренировките във фитнеса.

1. Бавно начало. Не хвърляйте всичката си сила в началото. Така няма да имате сили за края. Бавно начало, но без прекъсване, е идеалният вариант. Тялото се нуждае от време да се адаптира към промените, така че не се колебайте да искате помощ и съвети от инструктора в залата. Бъдете търпеливи и ще видите колко бързо ще дойдат промените.

2. Оставете си време за възстановяване. Трябва да оставите на тялото достатъчно време, за да се възстанови след физическото усилие. Така ще се предпазите от травми. Не забравяйте да се хидратирате по време на тренировка. Направете упражнения за разтягане преди тренировката. Не изисквайте от тялото си повече, отколкото му е капацитета, така само ще го стресирате.

kardio

3. Грижете се за храненето си. Ако искате да постигнете промени чрез заниманията си във фитнеса, трябва да премахнете храната, която криете у дома, особено онези запаси, които са богати на мазнини, захар. Лошото хранене води само до негативни последици. Затова не дръжте у дома нездравословна храна. Хранете се балансирано и пийте достатъчно вода.

Опитайте се да следвате тези 3 точки, когато започнете да ходите на фитнес. Ще са ви от полза, ще ви предпазят от стрес и ще ви помогнат да правите пълноценни тренировки.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване