Комбинирайте фитнес с развлечения и домакинска работа

20130529-132857Идва зимата – сезон, през който човек обикновено се заседява в къщи, напълнява и дори диетите трудно се справят с натрупаното тегло покрай празниците. Дори да тренирате, не ограничавайте фитнес упражненията през зимата само в периметъра на фитнес залата.

Активната почивка на открито ще добави към вашето ежедневно битие жизненост, свежест и блясък в очите ви. Пред вас са открити широк спектър от дейности – от катерене по планините до разходки за опознаване на градския парк.

Ето някои от възможностите, които се отварят пред нас когато завали сняг:

Игра на хокей с приятелите или колегите в службата – покрай очарователно съперничество с противниковия отбор в преследване на шайбата, след половин час ще свалите 300калории.

Кънки на лед – чудесна алтернатива на любимия телевизионен сериал и е чудесен начин за моделиране на вътрешната и външната част на бедрата, най-проблемните зони за жените и момичетата;

Ски пистите ще се укрепят и развият мускулните групи на ръцете и краката, бедрата и задните части  и в същото време ще повишат силна воля, дисциплина и издръжливост;

Карането на шейна в парка с децата, които играят със снежни топки, предоставя балансирана аеробна мощност и натоварване на всички мускулни групи. Не само вие, но и вашето дете ще донесе радост и щастие във вашия дом;

Разходките на свеж въздух са най-достъпната и ефективна форма за упражняване на всички части на опорно-двигателния апарат. Разходката трябва да бъде не по-малко от 40-60 минути за да увеличи ефекта на средната скорост на въртене и да започне изгаряне на мазнините.

Конната езда ще включва мускулите на гърба и коремната преса.

Алпинизъм впряга в работа всички системи на организма и засилва емоционално-волевата психика на човека;

hСнегопочистването пред блока или пред вилата не само поддържа  чиста улицата, но и стяга мускулите на ръцете и корема.

Рязане на дърва за огрев е чудесна алтернатива на пълната тренировка във фитнес залата и ще ви помогне да покажете грижа и внимание към хората, които обичате.

Има и още много други дейности през зимата, с които можете смело да комбинирате диетата с физическата активност и да избегнете натрупването на килограми. Диетолозите съветват освен физическа активност и повече движение на чист въздух.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване