6 лесни рецепти за диетични вечери от Средиземноморието

dieta-retsepti

Ако търсите идеи за диетични вечери, ви предлагаме 6 варианта, които да ви ориентират какво трябва да представляват тези ястия.

Задушени гъби със зеленчуци
Тази диетична рецепта се приготвя много лесно и няма опасност да прекалим с калориите. Гъбите имат ценни хранителни свойства и са богати на фибри, а комбинацията със зеленчуци е идеална. Трябва само да задушим гъбите и да добавим зеленчуци по избор.

Салата от риба тон
Риба тон е сред най- полезните храни в диетите за отслабване. За салатата, трябва да купим само консерва риба тон и да я сипем в купа заедно с другите зеленчуци: маруля, гъби, лук, домати, чушки, черни маслини. Може да се овкуси с малко сол и малко балсамико.

salata-riba-ton-1

Гаспачо
Приготвя се от красавици, зехтин, оцет, чушки, чесън, домати и морска сол. Всичко се слага в блендера и се разбива. Пие се студено. Ако искаме да добавим и протеин, можем да сложим малко бяла риба, парче сирене или ядки.

Пилешки шишчета с къри
Необходими са ни пилешки гърди, които са много богати на протеини и съдържат малко мазнини. Добавяме зеленчуци, като чушка, домат или праз, или други по избор. Използваме къри на прах, с което овкусяваме, заедно със малко сол и черен пипер. След като направим шишчето, го печем на скара.

Кюфте от сьомга
Сьомгата е богата на омега- 3 и 6, които са много полезни мазнини за здравето ни. Купуваме две парчета прясна сьомга и ги режем на малки парченца. Задушаваме ги в тиган със зехтин екстра върджин, чушка, лимон, черен пипер, лук и сол.
Можем комбинираме кьофтетата със зеленчукова салата.

Компот от круша и ябълка
Нарязваме парчетата на ситно и ги слагаме да се варят във водата. Добавяме малко канела и мед. Можем да използваме рецептата като десерт или да го ядем, когато много ни се иска нещо сладко.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Рецепти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване