3 напитки за ускоряване на метаболизма и отслабване

otslabvane-napitka-15

Ако процесът на отслабване е достигнал до критична точка и не можем да сваляме вече килограми, трябва да дадем импулс на метаболизма и на перисталтиката. За целта, ви предлагаме 3 лесни за приготвяме напитки, които ще ни заредят с много полезни вещества и ще подпомогнат процеса на отслабване.

1. Зелено смути
За да поддържаме нивата на енергията си високи, имаме нужда от протеини. Това зелено смути е богато на калий, витамин В, С. Съдържа 10 грама протеини.
Съставки:
– Парче от корен на джинджифил – около 2 см
– 200 грама спанак
– 100 грама боровинки
– Стевия – по желание
Слагаме съставките в блендер и разбиваме. Ако стане прекалено гъсто, добавяме малко вода. Добре е да се пие веднага след като се приготви.

otslabvane-napitka-6

2. Шот за стимулиране на метаболизма
Съставки:
– 15 мл ябълков оцет
– Щипка червен пипер
– 15 мл лимонов сок
Червеният пипер ускорява метаболизма чрез процес, наречен термогенеза, или загряване на тялото. По този начин стимулира метаболизма и топи мазнините. Ябълковия оцет и лимоновия сок са известни със свойствата си да помагат на процеса за отслабване.

3. Шот за стимулиране на храносмилането
За да усвои тялото ни максимално добре хранителните вещества, те трябва да са смелени правилно. Ето една напитка, която ще подобри значително храносмилането.
Съставки:
– 15 мл. ябълков оцет
– 15 мл. лимонов сок
– Щипка смелен джинджифил

Лимоновият сок подобрява метаболитната функция и затова стимулира храносмилането. Ако вкусът на шота е прекалено силен, може да се разрежи с вода.
Сутрешната закуска е най- важното хранене за деня, защото следва период, в който сме гладували 7-8 часа. Трябва да е здравословна и балансирана.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Рецепти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване