Защо тиквичките са полезни при отслабване

Тиквичките се състоят от 95% вода. Зеленчукът почти не съдържа калории. Затова е много полезен при отслабване, а и по принцип за здравето.

tikvichki-otslabvane

Изследване открива, че 100 грама тиквички съдържат само 15 калории, но също така съдържа много минерали (фосфор, магнезий, калий, калций) и олигоелементи.

КАК НИ ПОМАГАТ ТИКВИЧКИТЕ?

За да се възползваме от свойствата на тиквичките, трябва да са сготвени на пара. Могат да се ядат и сурови. Сред най- важните свойства на зеленчука е, че поддържа сърдечно- съдовата система.
Тиквичките съдържат много витамини, които са полезни за здравето и кожата. Също така, когато ги приготвяте, не трябва да ги белите.

В 100 грама тиквички се съдържат: 7 мг витамин С; 0, 35 мг витамин В3; провитамчин А. Този зеленчук е богат на фибри, tikvichkiтъй като съдържа между 0, 5 грама и 1, 5 грама в 100 грама.

Тези количества се съдържат само в напълно узрелия зеленчук. Пектинът, който се съдържа в зеленчука, прави тиквичката много мека при гответе, когато все още не е узряла. Когато е узряла напълно, съдържа най- много целулоза. Също така заради високото съдържание на фибри, продуктът е подходящ при гастрит.

ДРУГИ СВОЙСТВА НА ТИКВИЧКИТЕ

Това е много подходящ зеленчук за хората, които искат да отслабнат – заради фибрите и малкото калории. Ако ядете много от зеленчука, няма никаква опасност да напълнеете. Ако го ядете често и се движите, ще успеете да отслабнете.
Жълтата тиквичка се яде сурова и е наистина много вкусна с лимонов сок. Трябва да се яде пресен и да не се съхранява повече от 5 дни в хладилника.

За да се храним здравословно, всекидневно трябва да приемаме голямо количество зеленчуци.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване