Защо обилната закуска ни помага да отслабваме

zakuska-bez-vaglehidrati

Сравнително изследване потвърждава, че обилната закуска, богата на въглехидрати и протеини, помага за контролирането на теглото. А малката закуска действа обратно: води до бързо напълняване.

Много хора, които искат да отслабнат, дори пропускат закуската или ядат съвсем малко.

В Изследване, продължило осем месеца,участвали 94 жени със затлъстяване и заседнал начин на живот, били разделени на две групи. И двете се подложили на диета с малко мазнини и калории, но разпределението било различно. В първата закусвали с повече протеини и въглехидрати, а приетите калории били половината от дневния прием, който бил общо от 1240 калории. При втората група закуската била доста лека, съдържала само 290 калории от общо 1085 за деня.

zakuska-za-dieta

В продължение на няколко месеца се сравнявали резултатите. Сигурно си мислите, че втората група е отслабнала много повече. В началото било така. Но след осем месеца възстановили голяма част от теглото си. Докато в първата продължавали да отслабват.

В края на изследването,хората от групата, която закусвала обилно, свалили 21% от теглото си. А в другата група само с 4,5%. Хората от групата с обилната закуска разказали, че през деня почти не чувствали глад, а също и апетит за въглехидрати.

Оскъдната закуска само изостря глада ни през деня, потиква ни да ядем повече въглехидрати.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване