Защо не трябва да се храним бързо

Безброй задължения пречат на спокойствието ви. Стрелките на часовника сякаш се движат все по- бързо. Тракането на ножа ви не спира – никога не сте си представяли, че можете да се храните толкова скоростно. Но трябва да спрете – увреждате здравето си. Оставете приборите на масата. Научете как вредите на тялото си, когато бързате да се нахраните.

barzo-yadene

Лошо храносмилане. Бързото ядете е най- прекият път към лошото храносмилане. Сред основните симптоми са киселините и тежестта. Понякога са толкова остри, че можем да ги объркаме със сърдечен удар. Дискомфортът спира, когато стомахът успее да обработи огромните парчета храна, които сте натъпкали.

Напълняване. Мозъкът и стомахът работят заедно за контрола върху апетита. Това не е внезапен процес – на стомахът му трябват 20 минути, за да съобщи на мозъка, че вече е ял достатъчно. Затова, ако се храните бързо, ще сте погълнали много калории, преди стомахът ви да съобщи на мозъка, че вече е ял достатъчно. А излишните калории се napalnyavaneпревръщат в излишни килограми.

Ако искате да отслабнете, една от основните промени в хранителните ви навици, е да се научите на се храните бавно и да дъвчете много.

Объркване на сигналите. Когато ядете много бързо, спирате да слушате тялото си. Така не разбирате дали сте гладни, или сте сити. С времето спирате да сте чувствителни към сигналите за апетит и ситост, започвате да се водите по желанията и емоционалните си импулси. А те никога не са добър съветник.

Научете се да се наслаждавате на храната – на мириса, на вкуса, на цвета й. Дайте необходимите 20 минути на стомаха, за да съобщи на мозъка дали е сит или гладен.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване