Защо не трябва да се вманиачаваме по кантара

kalorii-otslabvane

С наближаването на лятото много хора се сещат, че трябва да отслабнат спешно. Фитнес залите са препълнени, а клиниките по пластична хирургия са на оружай.

Но когато разполагаме с малко време, трудно можем да отслабнем, без да засегнем здравето си. Целта не трябва да е показателите на кантара, тъй като не е нито здравословно, нито с продължителен резултат.

Когато се концентрираме върху това да достигнем определено тегло, допускаме сериозна грешка. Много хора се чувстват фрустрирани, когато започнат да тренират, а резултати на кантара няма. Рискът е, че могат да си помислят, че тренировките не са за тях и да се върнат към заседналия начин на живот.

otslabvane-sedmitsa

Ключовият въпрос, който трябва да си зададем е: дали искаме да отслабнем, или да сме силни и здрави? Тогава трябва да осъзнаем, че това, което показва кантарът, не винаги е абсолютната истина: Да, кантарът понякога ни лъже! Причината е, че мазнината тежи по- малко от мускула, но заема повече обем. Затова, при хора с едно и също тегло, единият може да има повече мазнина, а другият – не.

Повечето хора започват подготовката си за лятото с малко време на разположение. Но вместо да топят мазнините, обикновено топят мускулната маса и се дехидратират. Но сигурно са стигнали желаната скала на кантара. Малка подробност е, че когато се отслабва по този начин, йо- йо ефектът е неизбежен.

Затова, не трябва да се вманиачаваме по точно определено тегло, а да се стараем да ядем здравословно и да се движим.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване