Защо не отслабвам, щом съм на диета? Най- често срещаните грешки:

otslabvane-9

За да се преборим с излишното тегло знаем, че трябва да спазваме диета и да правим упражнения. Всеки обаче си има индивидуални особености и не винаги планът, който си избира, е подходящ за него. Дори да следваме диетата без пропуски, резултати пак може да няма.

Проблемът може да се дължи на факта, че не сме избрали подходящия хранителен режим. За да отслабнем, не е задължително да спазваме диетата, с която няколко наши приятелки за успели да отслабнат.

Ето отговорите на някои от най- често срещаните въпроси, когато няма видими резултати от диетата, която спазваме:

Защо не действа, щом е протеинова?
Ако диетата съдържа прекалено много протеини, няма да ни е от полза за отслабването. Ако приемаме повече от необходимото, започваме да ги натрупване под формата на мазнини. Докато мъжете могат да консумират повече, заради по- голямата си мускулна маса, то на жените им е необходими не повече от 45 грама дневно.

Защо не отслабвам, щом консумирам диетични продукти?
Много хора си мислят, че щом приемат диетични храни, са открили ключа към отслабването. Затова базират диетите си изключително на такива продукти. Въпреки че този тип храни могат да ни помогнат да намалим малка част от калориите, не това е основният проблем. Пълнозърнестите блокчета също съдържа рафинирани продукти и са доста калорични. Ако не изразходим енергията от тях чрез упражнения, ще я натрупаме под формата на мазнини. Затова, по- добре е да включим в храненето си натурални храни, купени от пазара.

Защо не отслабвам, щом правя упражнения всеки ден?
Физическата активност винаги се препоръчва на първо място, когато говорим за отслабване. Но, когато започне да се прекалява с нещо, то вече не е добро за нас. Експертите посочват, че упражненията трябва да отнемат максимум 20% от времето ни през деня, а в останалите 80% тялото трябва да се храни и възстановява. Когато надхвърлим този лимит, организмът започва да функционира неправилно. Необходимите за мускулите ни вещества не се усвояват правилно, а се натрупват под формата на мазнини.

Защо не отслабвам, щом ограничавам много яденето?
Повечето хора си мислят, че за да се отслабне, трябва да спрат да ядат. Но всъщност единственото, което трябва да се направи, е да се намалят порциите и да се спрат висококалоричните храни. Ако спрем да се храним, тялото започва да се запасява с хранителни вещества за в бъдеще, а това не е полезно за организма.

ЛИПСАТА НА ФИЗИЧЕСКА АКТИВНОСТ
Липсата на физическа активност, както и прекаляването с нея, не са полезни. Трябва да се търси средно положение. Ако отправната ни точка е, че трябва да отнема 20% от времето, това се равнява на около 4 часа и половина, като максимум. За нашето натоварено ежедневие това е доста, но това не означава да прекараме цялото време в залата. Тук спадат ходенето пеша, домакинската работа и пр, които също са си физическа активност.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване