Защо мазнините се трупат по корема

Въпреки че мастната тъкан се натрупва по цялото тяло, има специални зони, където се събира в по- големи количества, например, корема. Ако искате да знаете защо се случва това и кои са рисковите фактори, не пропускайте.

maznini-korem

Когато приема на храни е по- голям от количеството изразходени калории, се създава положителен баланс, който се отразява на теглото. Когато напълнявате се увеличава количеството мастна тъкан, особено по някои части на тялото като корема.

ЗАЩО МАЗНИНИТЕ СЕ НАТРУПВАТ ОКОЛО ТАЛИЯТА?

Това се дължи на няколко фактора, които влияят директно на мастната тъкан, например, наследственост, хормонален дисбаланс, химически продукти, пиене на алкохол, някои лекарства и заболявания.

ФАКТОРИ, КОИТО ВЛИЯЯТ НА УВЕЛИЧАВАНЕТО НА МАЗНИНИТЕ ПО КОРЕМА

– Наследственост. Винаги има предразположеност към определена форма на тялото. Въпреки това, ако водите добър napalnyavane-navitsiначин на живот – храните се добре и спортувате, можете да победите гените.

– Хормонален дисбаланс. Когато някои хормони не се намират в нормалните си концентрации, създават дисбаланс и тялото започва да трупа мазнини в коремната област. Има два съществени причинителя на такава ситуация: синдром на поликистозните яйчници и менопауза. В последния случай естрогенът намалява, поради което се увеличава мастната тъкан. При мъжете също може да се предизвика напълняване поради хормонален дисбаланс.

– Замърсители и химически продукти. Има теория, според която, замърсителите на околната среда и химическите продукти предизвикват промени в метаболизма и влияят върху напълняването, особено в областта на корема. Пример за химически продукти, които могат да причинят напълняване, са някои от веществата, които се съдържат в пластмасовите опаковки.

– Алкохол. Има теория според която, калориите от алкохола се обработват директно от черния дроб, затова се превръщат в мазнини именно в тази част на тялото. Освен това, алкохолът повишава апетита и ни кара да ядем повече.

– Лекарства. Някои видове лекарства, които предизвикват напълняване, особено в областта на корема, са контрацептиви, котрикостероиди и др.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване