Започнете да отслабвате от следващия понеделик с тези 6 съвета!

„Искам да отслабна… Започвам от следващия понеделник“. Но това така и не се случва. Защо ни е толкова трудно да изпълним намерението си? За да отслабнем, наистина е добре да изберем момент, от който да започнем да го правим. А няма по- подходящ ден от понеделник, смятат експертите.

Но откъде да започнем? Ето правилните стъпки, които да предприемем, за да влезем в режим за отслабване от понеделник:

1. Планиране на менюто за цялата седмица
Това е един от най- лесните начини да се храним здравословно и балансирано, коментира американската диетоложка Алиса Рамзи. В своето ръководство „3 стъпки към по- здравословен живот“ обяснява, че ако планираме менюто за цялата седмица, пазаруването и готвим веднъж за няколко хранения, ще се храним по- добре, а също ще пестим време и пари. Също така, не трябва да държим у дома храни, които не са здравословни, но много обичаме. Вместо тях трябва да се заредим с такива, които са полезни и имат свойството да ускоряват метаболизма.
2. Поне 30 минути ходене
Не само защото помага за изгарянето на калориите. Когато започваме седмицата с движение, вероятността да продължим да го правим, е доста голяма. По този начин имаме усещането, че сме започнали да правим правилните неща и ще се чувстваме стимулирани да продължим в същия дух.
3. Да не се пропуска сутрешната закуска
Тук важи същото правило: ако започнем по правилния начин в началото на седмицата, ще се стараем така до края й. Учените препоръчват да започваме понеделник сутрин с хубава и здравословна закуска. На първото хранене за деня можем да консумираме 25% от препоръчителния брой калории за деня.


4. Да подредим кухнята
Научно е доказано, че ако използваме по- малки прибори за хранене, ще приемем по- малко храна. Когато кухнята е подредена добре, правим по- добър избор на храната и се замисляме повече какво ядем. Ако е разхвърляна и неугледна, 80% е вероятността да посегнем към нездравословна храна.
5. Ранна вечеря
Диетолозите съветват да вечеряме поне 2-3 часа преди да си легнем. Научните изследвания показват, че ранната вечеря стимулира изгарянето на мазнините през нощта. Последното хранене за деня трябва да е леко, но богато на полезни вещества. Доказано е, че има пряка зависимост между обема на вечерята и индекса на телесната маса. Също така е препоръчително да седнем на масата в кухнята или трапезарията, за да вечеряме, вместо на диваните в хола пред телевизора.
6. Ранно лягане
Ако вечеряме по- рано и с лека храна, няма да имаме проблеми със съня. Ще успеем да се починем пълноценно, без да имаме смущения. А качественият сън е много важен за теглото. Хората, които не се наспиват добре, в повечето случаи имат проблеми с наднормените килограми.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване