Цел № 1 след Нова година – Да Отслабнем! Как да го постигнем, без да се откажем?

koleda-kilogrami

По празниците в края на годината правим равносметка на това, което сме постигнали в изминаващата и това, което искаме да направим през предстоящата. Една от най- често поставяните цели от хората по света за следващата година е отслабването.

Обикновено решаваме, че веднага след като минат празниците, започваме с изпълнението на набелязаната цел. Или пък не.

По Коледа обикновено всеки качва по няколко килограма. Но как да започнем да прилагаме нашата идея за отслабване през новата година? Ето няколко полезни насоки:

1. Поставете си една цел и се съсредоточете върху нея. Започнете да планирате
Помислете си колко килограма имате нужда да свалите. Поставете си реалистична цел, както и реални срокове, в които може да се изпълни. Разгледайте дрехите в гардероба си. Изберете тези, в които искате отново да влезете. Мислете за всяка дреха като за цел.
Много често хората си поставят прекалено абстрактни и сложни цели, които трудно се постигат.

otslabvane-4
2. Потърсете оптимиста в себе си.
Потърсете вътрешния си източник на енергия, която да вложите в постигането на целите си. Започнете да се наслаждавате на празниците и на началото на новата година.
3. Задайте си въпроса: Ще ми се наложи ли да променя навиците си?
Много хора си поставят прекалено трудни цели, които няма как да изпълнят. А когато им се наложи да се откажат от тях, се чувстват потиснати и разочаровани. Започнете малко по малко. Започнете да се интересувате какво означава да се храниш здравословно, потърсете идеи за вашите диетични менюта.

Също така, не си поставяйте прекалено кратки срокове. Качественото отслабване се нуждае от повече време. Наслаждавайте се на процеса – на по- здравословната храна, на движението, на упражненията. Радвайте се на малките промени, които ще започнат да настъпват с тялото ви.

Бъдете дисциплинирани, но не бъдете сурови със себе си. Започнете да ходите на тренировки. Но започнете и като цяло да се движите повече – разхождайте се. Не бъдете прекалено взискателни – например, да ходите по 5 пъти в залата.

Няма правилно и неправилно, изпробвайте варианти, за да видите кой метод е най- подходящият за вас.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване