Соевите кълнове – супер храна за отслабване

Соевите кълнове, както и кълновете като цяло, са първите части от растенията, които стават за ядене. Съдържат важни вещества.

soevi-kalnove

ХРАНИТЕЛНА СТОЙНОСТ НА СОЕВИТЕ КЪЛНОВЕ

ВИТАМИН С
Съдържат много от този витамин, който действа като антиоксидант. 250 грама соеви кълнове съдържат 14 мг витамин С.

КАЛИЙ
250 грама соеви кълнове съдържа 125 мг калий, който е ключов минерал за функционирането на клетките, тъканите и органите. Помага на работата на мускулите и е много важен за сърцето
За разлика от други храни, богати на калий, соевите кълнове съдържат малко натрий, така че са много подходящи приsoevi-kalnove-otslabvane високо кръвно.

МАЛКО МАЗНИНИ И МАЛКО КАЛОРИИ
Соевите кълнове са много подходящи, ако искате да отслабвате. 250 грама съдържат само 25 калории.

ФИБРИ
Тези кълнове предлагат 2 грама диетична фибра в 250 грама, така че са много подходящи както при диети за отслабване, така и са поддържане на теглото. Те бързо ще ви заситят и няма да имате нужда да хапвате постоянно.

ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО ОТ КЪЛНОВЕТЕ

Здрава имунна защита. Витамин С, който се съдържа в тях, помага на имунната ни система да се справя с бактериите и вирусите. Жените се нуждаят от 75 мг витамин С дневно, докато мъжете от 90 мг.

Здраве за сърцето. Фибрите в кълновете помагат да се понижи контрола на лошия холестерол , а витамин С предпазва от сърдечни заболявания.

Добро зрение. Помагат да имаме здраво зрение, тъй като заради антиоксидантното действие на витамин С намалява вероятността от катаракта и други проблеми.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване