Помага ли Кафето за Отслабването? Виж Тук:

kafe-kosa

Кафето помага за отслабването, освен че е важно и за храненето. Кафето е важна съставка, която ускорява метаболизма, като така ни помага в отслабването. Ето как влияе върху тялото ни:

Кафето притежава много полезни свойства, които го превръщат в неизменна част от ежедневието ни. Помага ни да се разбудим, увеличава концентрацията, мощен диуретик, а освен това, активизира метаболизма. Нека обърнем по- подробно внимание на свойствата му за отслабване:

kafe-vreda

Диуретични свойства на кафето

Едно от свойствата му, които ни помагат по- лесно да отслабване, е диуретичният му ефект. Задържането на течности е едва от основните причини, които водят до напълняване. Получава се, когато е налице дисбаланс на течностите в организма, когато кръвоносните съдове, отговорни за преноса на вода из тялото, изливат голяма част върху тъканите, или пък тъканите, задържат вода и не могат да я върнат обратно в кръвоносните съдове.

Кафето, благодарение на основната си съставка кофеин, определени киселини и теобромин, увеличават диурезата или изхвърлянето на течности.

Кафето помага за ускоряването на метаболизма

Кофеинът има свойството на ускорява метаболизма, което е много важно за хората, които искат да отслабнат. Метаболизмът е съчетание от физически и химически процеси, които възникват в тялото, когато приетата храна се превръща в енергия.

Следователно, ако го ускорим, изгаряме повече калории и по- бързо.

Кафето е стимулант за нервната система и благоприятства храносмилането. Притежава и още едно важно свойство – потиска апетита.

При доста хора метаболизмът не работи както трябва и те качват килограми. Може това забавяне в обмяната на веществата да се дължи на различни фактори.

Разбира се, внимавайте да не надвишавате определената доза дневен прием на кофеин, тъй като това ще ви изнерви и може да доведе до нарушение на съня.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване