Овесени трици – полезни за отслабване

Овесените трици са интересен съюзник в съвременното хранене. Ако искате да отслабнете, като използвате свойствата им, може да опитате. Винаги пълнозърнестите зърнени храни са по- богати на свойства от останалите. Може да ви достави много фибри и още други ползи за отслабването.

oveseni-tritsi

Това са основните свойства на овесените трици за отслабване:

– Богати на фибри. Съдържат всякакъв вид фибри, както разтворими, така и неразтворими. Затова винаги ги имайте предвид, когато сте на диета, тъй като това помага за отслабване и пречиства организма.
– Засищат. Като всички храни, богати на фибри, увеличават размера си при контакт с течности. Затова създава усещане на ситост в стомаха.
– Отлични власинки. Овесените трици съдържат власинки, които са вид разтворима фибра, която усвоява водата и взаимодейства с храносмилането, подобрява го и го усилва, усвоява токсините и намалява лошия холестерол, докато увеличава добрия.

tritsi-oveseni
– Лесно се използва в храненето. Може да използвате овесените трици в шейковете, смесени в кисело мляко, с други зърнени храни и дори да приготвите диетични бисквити.
– Внимавайте с противопоказанията. Не ги консумирайте, ако имате храносмилателни проблеми.
– Когато са пълнозърнести, запазва всички фибри и вещества, които съдържа. С малко калории е, идеално допълнение към всяка диета за отслабване, тъй като 100 грама съдържат 200 калории.
– Лесно се използва в храненето. Може да ги слагате в шейк, смесени с кисело мляко и пр.

Идеалният вариант за прием е по 1- 2 лъжички дневно.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване