Отслабване за жени – актуални съвети

Не е голяма тайна, че мъжете и жените са различни, особено що се касае до всичко на тема отслабване. Поради своите особености дамите се нуждаят от някои специални съвети, които ще дискутираме точно тук.

отслабване за жени

Отслабване и щастие

Жените по принцип имат странни отношения с хората, когато започнат диета за отслабване. Експерти разкриват, че в такъв момент са в пъти по – склонни да правят дрязги и да се карат по всички възможни теми, с всеки изпречил се на пътя им. Този факт се дължи изцяло на биологията – просто намаляването на калориите се отразява на тялото и то започва да произвежда по – малко серотонин (хормон на щастието). Липсата на серотонин предизвиква чувство на раздразнителност и черногледство, което може да избие по различни направления.

Как да се справите с проблема? На първо място изчислете от колко калории се нуждаете за поддържане на жизнените си дейности и не спадайте под това ниво. Яжте само здравословни храни и не изключвайте нито една от важните съставки: протеин, въглехидрати, мазнини. Също така е препоръчително да засилите приема на Омега-3 мастни киселини. Доказано е по клиничен път, че те борят депресията и намаляват чувството за глад.

Отслабване и тренировка

Въпреки еманципацията, все още твърде много жени смятат, че фитнес упражненията са запазена марка за мъжете. Това е абсолютно невярно, а ползите от двигателната активност са еднакви за всички. Дори да изпитвате силна неприязън към тренировките като цяло, надскочете себе си и започнете. Така ще ускорите в пъти процеса на отслабване, а тлъстините ще отстъпят място на еластични и красиви мускули. Тренировката ще ви помогне да:

  • Отслабнете по – бързо
  • Станете стройни и елегантни
  • Подобрите сексуалния си живот
  • Се чувствате щастливи както никога досега (форсира производството на серотонин)

Апропо, не се страхувайте, че от щангите ще направите големи мускули. Да натрупаш маса се изисква много повече от 30 минути тренировка с леки тежести. Гарантирано.

Хранене и диета

Един чудесен начин за отслабване при жените е да намалят наполовина порциите месо. Уточнявам – да намалят, а не напълно да спрат консумацията. Доказано е, че ако дамите занижат консумацията на месни продукти, само това действие може да доведе до намаляване на теглото с около 5 %. Празнините могат да се запълнят с богати на фибри храни като овесена каша, плодове и зеленчуци.

Сладките храни

Сега следва най – важното за вашата диета: изхвърлете всички сладки и мазни боклуци от хладилника и килера. Експерти разкриват, че жените са особено податливи на токсичното влияние на захарните изделия. Голяма част от тях откровено прекаляват с шоколада и сладките, особено когато седнат пред телевизора с намерение да „разпуснат”. Лекарите са категорични: това не е разпускане, а още по – голямо натоварване. 41% от случаите на женско затлъстяване се дължат именно на тези вредни навици!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване