Отслабване и диети: Как да избегнем обичайните грешки

Грешки при отслабване

Грешки при отслабване

За съжаление, доста често всяка инициатива за отслабване или спазване на диета е обречена на провал. Специалистите отбелязват някои основни грешки, които възпрепятстват успешния финал и които могат да бъдат избегнати сравнително лесно. Ето кои са те:

Когато спазвате диета за отслабване се чувствате ощетени и лишени. Това е нормално, особено в моментите, когато необмислено изрязвате цели групи храни от ежедневното си меню. По този начин създавате силен психологически и физически стрес, който води най – малкото до дискомфорт. Решението е просто – просто намалявайте излишните храни постепенно и не изхвърляйте окончателно нито една съставка от хранителния режим. Яжте протеини, въглехидрати и мазнини, защото всички те са необходими за правилното функциониране на тялото.

Като допълнение към предходната алинея трябва да уточним, че всяка драстична диета води до временни резултати. След като времето ѝ изтече и се върнете към нормалния си режим, усилията положени за отслабване ще изчезнат за броени дни и отново ще си върнете старите килограми. Осъзнайте, че ако искате наистина да решите проблема веднъж завинаги, то трябва изцяло да промените начина си на живот.

След диетата започвате да наддавате в пъти по – бързо, отколкото обикновено. Дължи се на защитните функции, които организмът активира във време на лишения. Веднъж възстановили приема на храна, метаболизмът (обмяната на веществата) автоматично се забавя и тялото започва да трупа запаси, подготвяйки се за следващата порция глад. Този проблем може да бъде избегнат, като след края на диета за отслабване се захранвате постепенно за дълъг период от време, а не се нахвърляте още от първия ден върху яденето.

Липсата на мотивация също е сериозна пречка при отслабване. Поради една или друга причина може да се почувствате демотивирани и да прекъснете вашата диета по средата. Намерете сили да преодолеете този момент и помнете, че всеки преминава през подобен етап. Просто трябва да устоите, после ще стане в пъти по – лесно.

Чувствате се изолирани и лишени от социално общуване. Да – понякога спазващите диета за отслабване доброволно странят от приятелите и колегите си, защото се страхуват, че другите ще се разприказват за някакви вкусотии и просто няма да устоят на изкушението. Да се превърнете в аутсайдери е много груба грешка, защото така само ще се натоварите психически още повече. Не бягайте от вашите другари, просто сложете в чантата си една сочна ябълка и си я изяжте, когато ви пристърже под лъжичката.

Нереалистичните цели. Доста често някоя диета за отслабване е обречена на провал именно заради нереалистичните цели, които изпълняващият си поставя. Хората искат за една седмица да премахнат трупаните с години мазнини, което често е невъзможно или най – малкото супер вредно за здравето. Не искайте от себе си невъзможното. Отслабвайте бавно с по половин килограм на седмица, но за сметка на това бъдете постоянни. Всяка прибързана и рискована крачка ще ви закара в задънена улица, от която може и да не излезете никога.

отслабване и диети

Не се страхувайте от голямото отслабване – слънцето все пак ще изгрее 🙂

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване