Отслабване без йо- йо ефект – ето как да го постигнем:

otslabvane-15

Йо- йо ефектът се появява, когато отслабваме много бързо. Ако сте правили бърза диета, вече знаете колко лесно се връща старото тегло, при това само за дни. А това е много потискащо. В статия ще разгледаме как да избегнем йо- йо ефекта.

Истината е, че 97% от хората, които правят диета за отслабване, връщат старото си тегло бързо.

Това се случва най- вече с бързите диети, които са много екстремни и целят сваляне на няколко килограма за броени дни. Особено такива, с по- малко от 1000 калории на ден. Този вид диети променят метаболизма. Тялото реагира с прекомерна компенсация. Знае, че храната е малко и започва да трупа повече от обикновено.

Не можем да прекараме живота си на диета. Трябва да се научим как да стабилизираме теглото си, без постоянно да получаваме йо- йо ефект.

Как да избегнем йо- йо ефектът и да отслабнем наистина?

Не е толкова трудно да стопим излишните мазнини. Необходими са само воля и постоянство. Но едно нещо трябва да е ясно: за да отслабнем, трябва да ядем по- малко калории.

Според това, каква диета за отслабване използвате, ще загубите мазнини или мускули, или вода. Идеалният вариант е да се стопят излишните мазнини, без да загубите мускулите. Когато губим мускули по време на диетата, теглото най- лесно се връща.

Съвети как да избегнем връщането на вече свалените килограми

otslabvane-sled-rajdane

 

Диета за отслабване за седмица

Както казахме по- горе, добре е диетата за отслабване да не е прекалено нискокалорична. Идеалният вариант е да се прави диета, която позволява да сваляме килограм на седмица. Така тялото и мозъкът могат да се адаптират по- лесно към отслабването, което намалява вероятността за йо- йо ефект.

Как да избегнем йо- йо ефектът след протеинова диета

Високо протеиновата диета помага да поддържаме мускулите, което е много важно, за да можем да задържим свалените килограми. Повишеният прием на протеини не само поддържа мускулатурата, но и усещането за ситост, така че да не прекаляваме с храната.

Когато правим диета, винаги ограничаваме някой вид храна. Обикновено това са въглехидратите и мазнините. Точно веществата, които ни осигуряват енергия. Освен умора, това може да доведе и до загуба на мускулна маса.

Яжте храни с малко захар

Приемът на храни с малко захар или такива, които не повишават нивата на глюкозата в кръвта, също помагат да избегнем йо- йо ефектът. Освен това, тези храни обикновено са богати на фибри, което причинява засищащ ефект.

Пийте много вода

Пийте много течности – вода, чай, домашни сокове.

Няколко хранения на ден

Научете се да ядете по- често, но по- малки порции. Не пропускайте хранения. Идеалният вариант е 5-6 хранения на ден.

Правете упражнения за издръжливост

Редовният спорт ще ви помага да поддържате метаболизма си винаги активен, дори когато спите. Така няма как да си върнете свалените вече килограми.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване