Отслабвайте с порция сладко на закуска

otslabvane-sladko

Започването на диета за отслабване не означава, че трябва да се откажете от храната, която обичате. Малка сладка глезотийка на закуска, първото хранене за деня, може много да ни помогне в отслабването и дори да ни предпази от йо- йо ефект.

Такава закуска обаче трябва да отговаря на няколко условия: да не надвишава 600 калории, да е богата на протеини и въглехидрати.

Доказано е, че една на седем диети може да предизвика апатия и дори тревога, тъй като не се постигат желаните резултати. Това се дължи обикновено на факта, че диетата е толкова строга, че ни принуждава да се откажем от храните, които обичаме. А сладкото винаги отпадна първо от диетите за отслабване.

sladko-dieta

Учени от Тел Авив, Израел, доказаха наскоро, че включването на малка порция сладко в сутрешната ни закуска, която не надвишава 600 калории, ще ни помогне да отслабнем. В същото време ни предпазва и от йо- йо ефекта. Според учените, забраната за ядене на сладко в диетата предизвиква тревога и изнервя. Освен това, сутрин метаболизмът ни е най- активен, така че калориите се изгарят най- бързо.

Най- важното е никога да не пропускаме хранене, особено сутрешната закуска. Също така, трябва много внимателно да я подготвим и да включим подходящите храни. Липсата на закуска или неправилното й подготвяне увеличава хормоните на апетита.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване