Навици, от които напълняваме, без да се усетим

navitsi-napalnyavane

Понякога нито диета, нито спорт ни помагат да отслабнем. Малцина обаче се досещат, че причината може да е в нас самите, в навиците ни. Те са нещо, с което толкова сме свикнали, че не си даваме сметка изобщо за въздействието му върху нас.

Ето няколко навика, от които много се напълнява:

1 Храните се сами и се разсейвате. Да гледаме телевизия, докато се храним, е много лоша идея. Мозъкът отчита кога стомахът е пълен и няма нужда от повече храна. Но ако го разсейваме, ще пропуснем този момент.

От друга страна, доказано е, че не се напълнява толкова много, ако се храним с приятели или със семейството си.

2 Храните се в големи чинии. Яденето в големи чинии е опасно, защото без да се усетим, ще си хапнем всичко, което има в нея. Когато ядем в по- малка чиния, се предполага, че и порцията ще е по- малка.

otslabvane-greshki

3 Спите малко или некачествено. Безсънието и стресът не ви дават никакъв шанс да отслабнете. Колкото по- малко спите, толкова повече ядете. Така тялото ви няма време да почива и да се възстановява. Освен това, сънят е важен и защото помага за производството на определени хормони.

4 Не закусвате. Пропускането на закуската изобщо не е препоръчително. Тялото ви се нуждае от енергия, когато станете сутрин. Неподходящи варианти за закуска са плод или чаша сок. Вашата здравословна закуска трябва да включва: чаша чай или кафе, печена филия хляб или зърнена закуска, млечен продукт, плод.

5 Не планирате храненето си. Трябва да знаете няколко дена напред какво ще ядете, за да не се окажете в даден момент неподготвени и да посегнете към вредна храна. Изгответе подробен план и го следвайте, без да се отклонявате.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване