Най- много се напълнява от пържените картофи

Пържените картофи са една от най- популярните, вкусни и неустоими храни. И деца, и възрастни ги обичат. Въпреки това обаче, от пържените картофи най- много се дебелее. Ако искате да отслабнете, трябва да ги избягвате.

parjeni-kartofi

Скорошно изследване на учени от Харвард показва, че изборът на храната е сред основните причини за затлъстяването, пържените картофи са сред най- големите виновници.

Порция от 30 грама дневно съдържа 160 калории и провокира напълняване със 700- 800 грама за 4 години. Докато други храни като мекиците и десертите, води до качване на 190- 200 грама за 4 години.

Този резултат е получен след изследването на хранителните навици на 120 хил. души в продължение на 20 години (теглото и храненето са изследвани в период от 4 години). Това е едно от най- мащабните изследвания на храненето иqdene-kartofi увеличаването на теглото.

Затлъстяването е епидемия – близо 62% от възрастните имат наднормено тегло, а детското затлъстяване се е утроило в последните 30 години.

Лошото хранене, застояването и пушенето влияят отрицателно върху теглото и начина на живот. Затова трябва да внимаваме с избора си на храна – повече плодове, зеленчуци, риба, зърнени храни. Увеличете физическата си активност и спрете цигарите.

Ако искате да отслабнете или искате да се храните по- добре, може да заместите пържените картофи с други храни.

Рецепта с картофи. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване