Липсата на движение – основният виновник за напълняването

Липсата на физическа активност е по- виновна за напълняването, отколкото приема на калории, посочва ново американско изследване.

zasedql-nachin-na-jivot

Резултатите от научните изследвания са публикувани в изданието American journal of Medicine. Учените са наблюдавали в продължение на 20 години физическото състояние на американците. Така стигат до заключението, че намаляването на физическата дейност съвпада с увеличаването на приема на калории.

Изследователите от Университета на Станфорд проследяват данни, според които през 1994 близо 20% от жените в САЩ не се движат, докато през 2010 броят им вече е нараснал до 50%. По отношение на същата статистика при мъжете, през 1994 едва 11% от тях не се движат, докато през 2010 вече са 45%. В продължение на 20 години средната телесна маса и при двата пола се увеличава.

zatlastqvane

През тези 20 години не се е увеличил особено приема на калориите, въпреки че увеличаването на случаите на затлъстяване е показателно. Открита е зависимост между липсата на калории и увеличаването обиколката на корема, както и с индекса на телесната маса. Но не се свързва увеличаването на калориите с увеличаването на теглото.

Според учените, липсата на физическа дейност е по- виновна за затлъстяването, отколкото калориите, въпреки че средния американец приема в днешно време с 500 калории повече, отколкото през 1970 година.

Битката със затлъстяването е прекалено съсредоточена в броенето на калории, а би трябвало да се обърне внимание на увеличаването на физическата активност. Също така, трябва да се избягват рафинираните въглехидрати и рафинираните храни. Важно е качеството на хранителния продукт, а не да му броим само калориите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване