Кои въглехидрати ни помагат да отслабнем на закуска

Въглехидратите са важна част от храненето ни, тъй като предлагат източник на енергия, който лесно може да се използва, но имат и други функции. С настъпването на пролетта, всички се замисляме как да отслабнем и да стопим мазнините. За целта не само фибрите помагат, но и въглехидратите тип нишесте,които са устойчиви на храносмилането.

vaglehidrati-zakuska

ИЗТОЧНИЦИ НА УСТОЙЧИВО НИШЕСТЕ
Съществуват различни видове въглехидрати, сред които устойчивите на храносмилане, които избягват храносмилателните процеси в стомаха, като попадат директно в дебелото черво, където бактериите ги раздробяват. Източници на бактерии, устойчиви на храносмилане, са боб, леща, семена и цели зърна, картофи, паста, жито и бял ориз, които са много полезни при отслабване.

ЗАЩО ПОМАГАТ ЗА ОТСЛАБВАНЕТО
Храните, които съдържат устойчиво нишесте, ни карат да се чувстваме сити и да топим мазнини. Изследване, което включвало 10 пациенти, които приемат на ден 30 грама устойчиво нишесте, веднъж дневно, успяват да намалят bananiустойчивостта на инсулина и да стопят повече мазнини.

УСТОЙЧИВИ ВЪГЛЕХИДРАТИ НА ЗАКУСКА
Яденето на устойчиви въглехидрати на закуска (като банани, семена и зърна) увеличава възможностите за топене на мазнини. Например, може да изядете 250 грама овес с 2 с.л. ленено семе, 250 грама обезмаслено кисело мляко и банан на закуска, с което ще получите необходимата доза устойчиви въглехидрати за деня и ще можете да се наслаждавате на ефекта им.

СЪВЕТИ ПРИ ЯДЕНЕ НА УСТОЙЧИВИ ВЪГЛЕХИДРАТИ
Въглехидратите, устойчиви на храносмилане, помагат да топите мазнини, но могат да имат някои негативни ефекти, ако сте по- чувствителни, тъй като при процесът се освобождават газове, които могат да причинят подуване на корема, диария и пр.

Закуската с въглехидрати ви помага да започнете деня си с енергия, както и с топене на мазнините.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване

Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване