Какво трябва да съдържа закуската за отслабване

Храненето е изключително важно за процеса на отслабване. Осигурява ни 70% резултатите, постигнати в периода на трансформация. Дори да тренираме неуморно във фитнеса, ако не се храним по подходящ начин, няма да постигнем забележителен напредък в битката с наднорменото тегло.

Тъй като закуската е най- важното ни хранене за деня, тъй като от нея зависи как ще ускорим метаболизма си, с колко енергия ще разполагаме и пр, нека разгледаме какво трябва да съдържа.

Какво трябва да включим в диетичната закуска за отслабване?

Въглехидрати
Първо, трябва да изключим въглехидрати с бързо усвояване, т.е., тестени изделия, газирано, захарни изделия и пр. Консумацията на въглехидрати трябва да се съсредоточава основно върху плодовете и зеленчуците. Те са богати на ценни витамини и минерали. Освен това засищат, тъй като повечето съдържат много фибри и вода.

otslabvane-zakuska-4

Протеини
Не трябва да отсъстват от диетичната ни закуска. Често свързваме протеините само с месото, но има и други ценни източници. Например, яйцето. То съдържа най- ценните протеини в природата. Така че, можем да включим едно в сутрешната си закуска. Разбира се, не трябва да се прекалява с яйцата.
Протеини можем да си набавим и от млечните продукти. Също от соята, киноата и чията. Протеините са много важни за процеса на отслабване, но пък и не трябва да наблягаме само на тях.

Мазнини
Мнозина си мислят, че не трябва да консумират никакви мазнини, за да отслабнат, което е много погрешно. В закуската, няма нужда да включваме по- специални източници на мазнини. Можем да разчитаме, например, на млечен продукт с ниска масленост, на няколко резена авокадо. Жълтъка на яйцето също съдържа мазнини. Киноата и чията са богати на омега- 3.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване