Какво да пием и какво – не, ако искаме да сме слаби

napitki-dieta

Приемът на енергия от напитките представлява 21% от общия ни дневен брой калории. Ето как да консумираме напитките, така че да не се отразяват на фигурата ни:

Избягвайте:

1 Напитки със захар и ниска стойност на хранителни вещества. Тук спадат газираните напитки, купешките натурални сокове, водите с плодов вкус.

2 Калорични напитки, вредни за здравето. Тук спадат енергийните напитки, алкохолът и др. подобни. Освен че съдържат много захар, те са и опасни за здравето ни.

3 Диетични напитки с изкуствени подсладители. Ограничавайте ги. Може да се рекламират като нискокалорични, но обикновено съдържат заместители на захарта, които са не по- малко вредни.

voda-krasota

Най- препоръчителните напитки, ако искате да сте слаби:

1 Вода. Това е най- препоръчителната напитка. Поддържа метаболизма активен и здрав, задължителна е за извършването на физиологичните функции на тялото. Предпазва ни от дехидратация.

2 Обезмаслено прясно мляко, полуобезмаслено (1%), соеви напитки без допълнителна захар. Съдържат протеини и почти никакви мазнини.

3 Кафе и чай без захар. Кофеинът предпазва от депресия, тъй като стимулира централната нервна система. Но, все пак, не трябва да прекаляваме с него.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване