Как се отслабва по- добре: с фитнес или диета?

otslabvane-motivatsiia

Една от най- често срещаните грешки при отслабването е, че го разбираме само като намаляване на калориите. А всъщност най- пълноценно килограмите се свалят като се практикуват редовно физически упражнения в съчетание с диета с по- малко калории. Друга често срещана грешка е да се потим часове наред във фитнеса, за да изгорим голям брой калории, но прекаляването със спорта също не е препоръчително. Така че, как се отслабва повече: с фитнес или диета?

Според някои експерти, за да се отслабне не е необходимо да се спортува, достатъчно е само да се намалят калориите, които приемаме. Ако трябва да разчитаме само на редуциране на приеманите калории, за да поддържаме теглото си, трябва да се храним здравословно, разнообразно и балансирано. Т.е., да се храним с повече плодове и зеленчуци, а да ограничим вредните мазнини и захар.

otslabvane-savet

Когато се подлагаме на диета обаче, не само искаме да стопим мазнините, но и да стегнем тялото си. Затова, физическите упражнения трябва да придружават диетата за отслабване, за да постигнем по- ефективни резултати. Не трябва да гледаме на упражненията като бърз начин за изгаряне на калории, но и като нещо полезно за здравето и част от начина ни на живот.

Тренировка и диета

Тренировките са важни толкова, колкото и диетата, за да избегнем връщането на свалените килограми. Практикуването на спорт ни помага да изгаряме калории, а в същото време да стягаме тялото си.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване