Как да тренираме правилно за отслабване

кардио за отслабване

Кардио за отслабване

Най – добрата тренировка за отслабване е съчетание на кардио и анаеробни упражнения. В тази статия ще разгледаме накратко как да провеждаме правилно кардио заниманията, чиято основна цел е да стимулират работата на сърцето и да топят мазнини.

Как да проведем правилно кардио тренировка за отслабване

Никога не забравяйте, че основната цел на упражненията за отслабване е да ви помогнат да свалите излишните килограми. Умишлено казвам да ви помогнат, защото всичко е само и изцяло във вашите ръце. Ето какво трябва да направите, за да определите възможно най – правилно как да проведете физическите занимания.

Тренировката за отслабване продължава най – малко 30 минути и не се препоръчва да надвишава 1 час

За постигане на максимални резултати при отслабване, задължително трябва да измерите честотата на сърдечната дейност, при която ще постигнете най – голямо изгаряне. Това се прави чрез не толкова сложни изчисления с формули по следния начин.

Определяне допустимата максималната честота на сърдечния (ДМЧСР) ритъм с формулата

207 – (0.7 * възраст в години) = максимален брой сърдечни удари в минута

Пример: 207 – (0. 7 * 40) = 179 удара в минута

Определяне работната честота на сърдечния ритъм с формула за минимални и максимални нива.

РЧСР долна граница = ДМЧСР * 0. 6
РЧСР горна граница = ДМЧСР * 0. 9

Пример: РЧСР долна граница = 179 * 0. 6 = 107. 4
Пример: РЧСР горна граница = 179 * 0. 9 = 161. 1

Тези цифри показват, че по време на тренировка за отслабване, честотата на сърдечния пулс не би следвало да излиза от тези граници. Така ще си гарантирате най – голяма полза от упражненията, а също така ще избегнете и риск от претоварване.

Това не значи, че при всяко занимание за отслабване трябва да носите тежки и неудобни апарати, които да следят сърдечния пулс. Просто при първите няколко занимания проследете какво се случва и предприемете мерки за намаляване или повишаване интензивността.

Друг основен показател е потенето. Всяка добре проведена тренировка ще ви изпоти доста обилно и ако това не се случи, значи правите нещо не както трябва. Кардио тренировката за отслабване не е лесно занимание и не се надявайте, че с кипрене пред огледалото ще свършите нещо полезно.

кардио за отслабване

Джогинг – перфектно кардио за отслабване

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване