Как да топим мазнините, без да губим мускули

korem-otslabvane

Как можем да отслабнем, без кожата ни да увисва? Именно към това трябва да се стремим, когато решим да сваляме излишните килограми. Какво от това, че сме стопили мазнините, ако кожата ни увисне и тялото ни пак губи форма и релеф.

Често сме виждали и много слаби хора, които обаче нямат добре оформено тяло, защото нямат никакви мускули.

Ето какво обяснява по въпроса специалистът по хранене Charles Remington, който има дългогодишен опит в областта.

Когато тялото ни не получава достатъчно въглехидрати, започва да топи мускулите, за да си набави необходимата енергия.

КАК ДА ТОПИМ МАЗНИНИТЕ, НО БЕЗ ДА ЗАГУБИМ МУСКУЛИТЕ?

Най- грешната идея е да стигаме до крайности и да изключим напълно въглехидратите от храната си. Според Remington, въглехидратите са необходими, но трябва да знаем как да боравим с тях.

otslabvane-gorene-kalorii

В продължение на 12 години провежда изследване, в което се включват 10 000 пациенти. Специалистът стига до извода, че ако намалим въглехидратите до 20% от общия прием на храна за деня, за 24 часа мускулът ще възстанови нивата на глюкоген, като така ще се предпази от унищожение. А и ще стопи мазнини.

Ако умерено ограничим въглехидратите в диетата си, можем да отслабваме с между половин и един килограм на седмица. Но няма да загубим мускулите си, защото ще им осигуряваме достатъчно храна. Така резервите на глюкоген няма да се изчерпват и няма да пострада ежедневната ни физическа активност.

ПРАВИЛНИЯТ ФОКУС ВЪРХУ ОТСЛАБВАНЕТО

Успехът на една дългосрочна диета зависи от фокуса върху отслабването. Ако сте с наднормено тегло или затлъстяване, истинският проблем е голямото количество мазнини, а не количеството мускули, които имате. Такова отслабване няма как да се постигне с нискокалорична диета.

Диетите с малко количество въглехидрати предлагат бързо отслабване в началото, но са опасни за здравето: загуба на мускули, забавяне на метаболизма.

Сред добрите диети е, например, диетата за разделно хранене. Тя ви позволява да ядете от всичко, без сладки изделия и алкохол. Но няма група храни, която да отсъства.

КАРАЙТЕ ГО БАВНО

Започнете с леко намаляване на калориите. Махнете 200 калории от ежедневното си хранене. Целта не е изведнъж да свалите много килограми, а да топите мазнините постепенно, за да ви е гарантиран успехът.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване