Как да се справим с вредните хранителни навици

noshna-dieta

Балансираното хранене е важно, за да получаваме енергия, да стимулираме имунната система. Вредните хранителни навици обаче, които имаме от години, могат да доведат до сериозни проблеми.

Съвременното хранене съдържа прекалено високи нива сол. 75% от приема на сол през деня получаваме от купешките храни, като хляб, колбаси, снаксове и пр. Това е изключително вредно за здравето.

Нека разгледаме как да преодолеем някои от най- лошите навици на хранене:

1. Да ядем, без да имаме нужда. Колкото по- голяма е порцията, която ядем, приемаме по- голямо количество храна. За да се справите с този вреден навик, яжте с по- малки прибори и в по- малки чинии. Никога не яжте директно от опаковката.
2. Ядене на десерти вечерта. Храненето през нощта е вредно, тъй като се напълнява най- много. Освен това объркваме функциите на организма. Ако много ви се дояде, си измийте зъбите.

napalnqvane-stres
3. Ядене между храненията. Обикновено се дължи на стрес и нерви. Основният проблем обаче е т.нар. джънк фууд. Затова, винаги дръжте на удобно място ябълки, моркови, краставици, малко бадеми и пр.
4. Пропускане на закуската. Когато я прескочите, нямате достатъчно енергия, за да извършвате ежедневните си дейности. Чувствате се изморени. Ако нямате много време за закуска, може да хапнете малко кисело мляко, плодове, ядки и пр.
5. Хранене заради емоции. След като сме имали лош ден, обикновено решаваме да се успокояваме с храна. Вместо обаче да ядем, по- умният вариант е да се разходим за половин час.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване