Как да отслабваме с ходене

Всички знаем ползите за сърцето от ежедневното ходене. Подобрява се дишането, мускулния тонус, и пр. Помага ни и да отслабнем. Благодарение на ходенето можем да изгорим излишните калории и да моделираме фигурата си.

hodene-otslabvane

СЪВЕТИ ЗА ХОДЕНЕ И ОТСЛАБВАНЕ В СЪЩОТО ВРЕМЕ

Разбира се, като всяко упражнение, за да ни помогне да отслабнем, трябва да се съчетае с балансирана диета, да се изпълнява редовно и по правилния начин.

1. Осъзнаване. Трябва да свикнем с мисълта, че ще отделяме по един час всеки ден, за да ходим. Вземете си подходящи дрехи и обувки. Удобен панталон, тениска, която да не ни стяга, удобни маратонки или гуменки. А ако убедим приятелка или половинката си да се включи, още по- добре.
2. Установете време и ритъм. Първо, започнете с ходенето като го разделите на две фази от по 30 минути. Половин час сутрин и половин час вечер. Когато свикнете, например след седмица, вече може да го правите пълен един час.

hodene-tqlo

Под ходене обаче не разбираме с бавна ход, все едно сме тръгнали да пазаруваме. Трябва да поддържате ритъм. А ритъмът подходящ за отслабване е 7 км/ч, т.е., трябва да се движим с бърз ход. Все едно да изминете 1, 5 кг за 10- 15 минути. Трябва да положите това усилие, за да накарате тялото си да топи мазнините. Както и сърцето ни да работи по- силно. По този начин увеличаваме базисния метаболизъм. Вече знаете – 1 км за 15 минути.

3. Как да се възползваме от разходката си, за да отслабнем.

Крачките ви трябва да нормални, не ги удължавайте. Раменете трябва да са отпуснати, а гърдите напред. Главата ви трябва да е в нормална позиция – нито много вдигната, нито много ниско. Ръцете да са свити на 90 градуса.

По време на ходенето, дишането ви трябва да е коремно. Това е аеробно упражнение – кръвта доставя кислород до органите и мускулите ни.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване